(wijzigingen voorbehouden)

Proefschrift Theater

12.00 – 12.45     Sloveense topwijnen van Batic
Het domein van de familie Batic staat al meer dan 100 jaar bekend als een toonbeeld van kwaliteit in Slovenië. Deze kwaliteit is te danken aan de zeer natuurvriendelijke, bijna spirituele omgang met de natuur van de familie Batic. En die filosofie hangt samen met het bijzondere microklimaat, dat de locatie zeer geschikt maakt voor biodynamische wijnbouw, én met de rijke historie van de wijngaard: al in de 16e eeuw hadden monniken dit stuk land ingericht als wijngaard.  M.m.v. de Sloveense ambassade. Importeur The Orange Wine Club. Culinaire omlijsting door Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS. Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association

13.00 – 13.45     Gravner en Vodopivec (Italië) & Beulings
Paolo Vodopivec maakt natuurlijke wijnen in de Italiaanse Karst (Carso), even ten noorden van Triëst., o.m. met gebruik van qvevri. Gravner (Friuli Collio) is de grote naam in de wereld van de amberwijnen. Met culinaire omlijsting door het team van restaurant Beulings. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (226)

14.00 – 14.45     Spätburgunderparadijs de Ahr
De Ahr is tijdens Wine Professional vertegenwoordigd met 13 producenten. Een aantal van hen geeft acte de présence in deze masterclass. Met culinaire bijdrage door restaurant Vigor, Vught. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (226)

15.00 – 15.45    Proeverij Hongarije
Opvallende witte en rode wijnen uit Hongarije – focus op gastronomische inzetbaarheid. M.m.v. LUH Lekkers uit Hongarije, Mondivin/Tiffan, Anfors Imperial. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (226)

16.00 – 16.45       Showcase Vinos de Jerez
Proeverij met uiteenlopende sherrywijnen, ter inspiratie voor deelname aan de komende editie van de Copa Jerez of de Supercopa. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (226)

17.00-17.45 Traditionele beursafsluiting
Met gerechtjes van restaurant Le Garage en diverse bijzondere wijnen van de exposanten. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (226) 

Forum Gastronomicum

12.00 – 12.45     Guilty Pleasure: Verdicchio en Trebbiano
Vormen verdicchio en trebbiano de witte top van Italië? Interessante proeverij van topwijnen m.m.v. sommelier Priscilla van der Voort en chef-kok Bob Staal, van restaurant Waterproef in Den Haag. Presentatie: Hans van de Meeberg. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (226)

13.00 – 13.45     Prijs-kwaliteitwijnen van Wijnkoperij Okhuysen
Met culinaire omlijsting van restaurant Merlot, Amersfoort. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van Wijnkoperij Okhuysen (134)

14.00 – 14.45     La Rioja Alta
Tophuis uit de Rioja. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van Anfors Imperial (300)

15.00 – 15.45     Wijnen van Pierre Ache: zuiver, fruit en lengte
Geproefd wordt onder meer de Saumur Blanc Vertinières van Domaine Régnier-David, dat al begin jaren zeventig overstapte op biologische wijnbouw. Jéan-François, sinds 2002 aan het roer, werkt inmiddels al meer dan 10 jaar biologisch-dynamisch en maakt pure wijnen met een optimale terroirexpressie. Ook op de proeftafel: Sivi Pinot van Slavcek uit de Vipava-vallei in het westen van Slovenië. Eigenaar Franc Vodopivec bezit wijngaarden in een prachtige bio-diverse omgeving en maakt op ambachtelijke wijze originele en traditionele wijnen. Last but not least noemen we de rode Anjou-cuvée Violette van Clau de Nell, het domein dat vanaf 2009 onder leiding van Anne-Claude Leflaive en haar man Christian Jacques met succes overstapte op biodynamie. Met culinaire omlijsting door restaurant Graphite, Amsterdam. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van Pierre Ache (404 B)

16.00 – 16.45     Proeverij Orange Wines
In combinatie met charcuterie. Georganiseerd door The Wine & Food Association. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (226)

17.00 – 17.45       Champagne en kaviaar
De klassieke combinatie, m.m.v. House of Caviar & Fine Food. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (226)  

Vinodroom

12.00 – 12.45     Vin Nature
Gevarieerde selectie kwaliteitswijnen toegelicht door gespecialiseerde importeurs. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (226)

13.00 – 13.45     Movia, Slovenië
M.m.v. D-Vine. Deelname is mogelijk op uitnodiging van de exposant (stand 306) 

14.00 – 14.45     Parallel Kaasproeverij met conventionele wijnen
Ervaar de smaakbeleving tijdens de parallel kaasproeverij met Maître fromager René Koelman (Bourgondisch Lifestyle). Waar smaken en overeenkomsten van kazen met de herkomst uit één gebied, dezelfde kaasmakerij of van hetzelfde soort naar voren zullen komen! Dit zal begeleid worden met prachtige conventionele wijnen wat een interessante én elegante combinatie zal worden. Deelname is mogelijk op uitnodiging van de exposant (stand 258) 

15.00 – 15.45     Wijnen uit Georgië
M.m.v. Georgische Wijnimport. Deelname is mogelijk op uitnodiging van de importeur (stand 404A)

16.00 – 16.45     Koffie en wijn
Gepresenteerd door Hans van de Meeberg, m.m.v. koffiemoderator Maarten van der Jagt. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (226)

17.00 – 17.45     Wijnen uit Azerbeidzjan
M.m.v. Savalan. Deelname op uitnodiging van de importeur (stand 316)