De Gastronomische Groote Club kent ieder jaar de prestigieuze Wine Professional Diamond Awards toe aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. Tijdens de exclusieve ceremonie in het GaultMillau-theater van Wine Professional 2011, werden de Diamond Awards door Jan van Lissum, directeur van Wine Professional en The Wine & Food Association uitgereikt aan Nadia Zerouali, Alain Jacobs en John Halvemaan.

De Marokkaanse Nadia Zerouali, ziet kans om met haar sympathieke schrijfwijze gastronomie begrijpelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Haar boeken Arabia (met medewerking van Serge Hochar, eigenaar van Château Musar uit Libanon) en Bismilla (‘Eet smakelijk’) beschrijft ze in een prettige, eerlijke stijl de eetcultuur in het Midden-Oosten. Het leven van Nadia Zerouali draait om eten en drinken en in haar werk benadrukt ze op inspirerende wijze het samen beleven en samen genieten. De door haar beschreven Arabische producten zijn inmiddels goed verkrijgbaar en ook breed geïntegreerd in de Nederlandse gastronomie.

Alain Jacobs is al 9 jaar de drijvende kracht achter het Informatiebureau voor Duitse wijnen in Nederland. Samen met zijn vrouw Gisela is hij er in geslaagd om Duitsland als vooraanstaand wijnland in alle geledingen van de Nederlandse markt op de kaart te zetten. Jacobs geniet veel respect van zowel producenten en importeurs als pers en andere belanghebbenden. Zijn inzet en passie kwamen volledig tot uitdrukking toen hij op emotionele wijze zijn Diamond Award in ontvangst mocht nemen.

John Halvemaan is een alom erkend en gewaardeerd fenomeen in de Nederlandse gastronomie. Zijn restaurant Halvemaan bestaat dit jaar 20 jaar en gedurende al die jaren heeft hij, samen met zijn vrouw Esther, bewezen als sympathiek en vindingrijk met een gepaste bescheidenheid. Halvemaan is wars van nerveus, trendy gedrag en juist de rust zelve. Zijn sobere levensstijl waar balans centraal staat, weerspiegelt ook in zijn werk. Innovatie en creativiteit zijn in evenwicht met kwaliteit en traditie. Al in de eerste jaren van zijn carrière werkte hij met vooruitstrevende combinaties van ingrediënten. Zijn steak tartaar van oester, kreeft met vanille en tarbot met bietjes zijn legendarisch.