Ter voorbereiding op iedere editie van Wine Professional doen we middels een enquête onderzoek naar de voorkeuren van de beursbezoekers. Deelnemers daaraan vullen niet alleen informatie in over het bedrijf waarin zij werken en hun rol daarbinnen, maar ook over onder andere de wijnen, druivenrassen, herkomstlanden en andere details met betrekking tot hun wijnvoorkeuren. Dat leidde tot interessante data, waarvan wij in de komende weken in de rubriek ’Wine Professional Research’ graag meer met u delen.

Frankrijk voert Oude Wereld-wijnlanden nog steeds aan
De grootste interesse van de Wine Professional-bezoekers in 2020 ging uit naar wijnen uit de Oude Wereld. Maar liefst twee keer zoveel bezoekers gaven aan nog meer interesse te hebben in de Oude Wereld dan in de Nieuwe Wereld. Daarover meer in een volgende rubriek van Wine Professional Research.

Jan van Lissum, François Mitjavile, de Franse ambassadeur Philippe Lalliot, Marianne de Bruijn (De Bruijn Wijnkopers)

Binnen de Oude Wereld bestond de Top 5 uit:
1. Frankrijk
2. Italië
3. Spanje
4. Duitsland
5. Oostenrijk

Frankrijk is nog steeds de absolute favoriet, nipt gevolgd door Italië. Duitsland zit Spanje op de hielen met een heel klein verschil. Wordt dit de komende editie ingelopen? De dominante rol van Frankrijk werd bevestigd doordat Frankrijk bijna drie keer zo populair uit de bus kwam als bijvoorbeeld Oostenrijk, terwijl Spanje bijna twee keer zo hoog scoorde als Oostenrijk. Opvallend was ook dat Portugal bijna even hoog scoorde als Oostenrijk en in dit tempo in de komende editie waarschijnlijk ook in de Top 5 terecht zal komen.

Meer informatie Wine Professional 2022:
actueel overzicht exposanten
laatste nieuws

 

Heeft u vragen over Wine Professional 2022?
Of wilt u wellicht participeren als exposant?

Vraag dan informatie aan via js.vanlissum@thewinesite.nl of stuur een whatsapp berichtje naar 06 21 36 7870. U wordt dan z.s.m. teruggebeld. U kunt ook bellen naar 06 46 20 62 46 (Jan van Lissum).

Voor actuele informatie kunt u naast deze site terecht op proefschrift.nl en op onze social media (de links staan bovenaan deze website). Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.