Een van de highlights van de Wine Professional Jubileumspecial, maandag 7 maart in Sofitel Legend The Grand Amsterdam, is de finale van de tweede editie van het Grand Concours Bollinger. Zes toonaangevende restaurants komen tegen elkaar uit in deze prestigieuze wijn-spijscompetitie.

bollinger gerecht
De zes restaurantteams presenteren elk twee wijn-spijscombinaties, een voorgerecht bij een glas Champagne Bollinger Rosé en een hoofdgerecht bij een glas Champagne Bollinger PN VZ16. Het gaat om de volgende teams: Aan de Zweth, Schipluiden – Bridges, Amsterdam – De Burgemeester, Linschoten – De Groene Lantaarn, Staphorst – De Lindehof, Nuenen – RIJKS®, Amsterdam
Een belangrijke doelstelling van het Grand Concours Bollinger, georganiseerd door The Wine & Food Association in samenwerking met Champagne Bollinger (importeur Verbunt Verlinden), is restaurantprofessionals te stimuleren champagne vaker op te nemen in een wijnarrangement, of als wijnsuggestie te adviseren bij passende gerechten. Want een glas champagne mag dan bij velen in de smaak vallen als aperitief van niveau, het is zonde om voorbij te gaan aan de uitgebreide gastronomische mogelijkheden die de koning der mousserende wijnen verder te bieden heeft.
bollinger 2

Per categorie (voorgerecht / hoofdgerecht) wordt een prijs uitgeloofd ter waarde van 2.500 euro. Bovendien is er een hoofdprijs ter waarde van 5.000 euro voor het team dat met beide combinaties het beste presteert.

’s Avonds tijdens de feestelijke Jubileumbijeenkomst worden de winnaars gehuldigd. Meer over het Grand Concours Bollinger leest u hier.

bollinger 2