De corona-persconferentie van vrijdag 12 november was er duidelijk over: beurzen als Wine Professional vallen onder de categorie ‘doorstroomlocatie’ en mogen daarmee gewoon doorgaan. Hier waren wij ook al van uitgegaan, omdat wij er voorzichtig positief over zijn dat de situatie over twee maanden ten opzichte van nu aanzienlijk verbeterd zou kunnen zijn.
Van 10 januari t/m 12 januari 2022 zal de 20e editie van Wine Professional dan ook zoals gebruikelijk plaatsvinden in de Europa Foyer en Diamond Lounge van RAI Amsterdam. De opening vindt plaats tijdens de traditionele Diamond Awards op zondag 9 januari 2022, met openingsspeeches van Paul Riemens, CEO van RAI Amsterdam en Peter van Houtert, voorzitter van de KVNW. Uiteraard houden wij in nauwe samenwerking met de RAI rekening met de dan geldende covid-regelgeving, om de veiligheid en gezondheid van onze exposanten, bezoekers en medewerkers te garanderen.

Plattegrond wordt verruimd maar blijft hetzelfde

De plattegrond en routing van de beursvloer blijft zoals u van ons gewend bent, maar de organisatie heeft besloten om de drukke knelpunten en smallere gangpaden aanzienlijk te verruimen waardoor Wine Professional ook een echte ‘doorstroomlocatie’ is. Om die reden wordt er een kooktheater omgezet in een speeddate-theater, waardoor de bezoekers meer langs de stands zullen circuleren. Handhavers en medewerkers van de RAI en The Wine & Food Association zien erop toe dat iedereen zich houdt aan het toegangsbeleid en de andere regels. Exposanten en bezoekers zouden wij willen vragen zich allen van te voren digitaal te registreren, zodat we de wachtrijen aan de entree kunnen minimaliseren. Iedereen krijgt een eigen glas en een eigen disposal beker die hij/zij geacht wordt tijdens zijn/haar gehele bezoek te gebruiken. Uiteraard anticiperen wij op mogelijke aanpassingen van de regels in de tussentijd.

Highlights programma

Het programma wordt op dit moment voorbereid maar wij hebben reeds een paar top onderdelen voor u in petto zoals:
Gastland Portugal, Finale 2e Grand Concours Bollinger, Finale Wines of Germany Gastro Cup, Finale Wine Challenge 2022 (Verkiezing beste beurswijnen tot 15 euro horecaprijs per fles), Proefschrift Restaurant Awards 2022, Finale verkiezing Proefschrift Beste Fromager, Grand Prix Saint-Hubert Prestige, Speeddates, diverse educatieve proeverijen, waaronder Cool Climate wines, Klassiekers, Oude versus Nieuwe Wereld, Vins Nature, Orange Wines etc.

Exposanten

Voorts is het animo onder onze (internationale) exposanten en wijnproducenten groot. Een complete lijst deelnemers, bijgewerkt tot en met 15 november, vindt u hier. Daarbij wachten wij zoals gebruikelijk nog op de bevestiging van vele anderen.

Heeft u verder nog vragen?
Of wilt u wellicht participeren als exposant?

Vraag dan informatie aan via js.vanlissum@thewinesite.nl of stuur een whatsapp berichtje naar 06 21 36 7870. U wordt dan z.s.m. teruggebeld. U kunt ook bellen naar 06 46 20 62 46 (Jan van Lissum).

Voor actuele informatie kunt u naast deze site terecht op proefschrift.nl en op onze social media (de links staan bovenaan deze website). Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.