Wine Professional 2013: spannende spätburgunders, Barca Velha en vins nature
Voordat de traditionele, feestelijke afsluiting verzorgd door restaurant Le Garage (14 punten GaultMillau) van start gaat, staat ook de derde beursdag (9 januari) bol van de smaakvolle en leerzame proeverijen.
Wijnpublicist Albert de Jong presenteert samen met Dr. Joachim Heger, voorzitter van VDP-Baden en Winzer des Jahres (GaultMillau Duitsland) een fraaie reeks Duitse spätburgunders van de wijnhuizen Dr. Heger, Rudolf Fürst en Huber. Jonge en gerijpte wijnen van Casa Ferreirinha, waaronder de legendarische Barca Velha, worden door Wil Demandt (Bordewijk, 16 punten GaultMillau) omlijst met smaakvolle gerechten.
Wijn op zijn puurst? ‘Vins nature’ zijn trendy, vitaal, levendig, rijk van smaak, hebben hoge zuren en zeer veel lengte. Het programma wordt verzorgd door Florien Kleine Snuverink, eigenaresse van Café Schiller.
Paolo de Marchi, eigenaar van Isole e Olena, verzorgt twee Chianti Classico-sessies: één over zijn eigen wijnen en één over die van zijn collega’s uit de regio.
Verder onder meer aandacht voor de Libanese wijnen van Château Musar en verrassingen uit Spanje. Culinaire invulling hierbij wordt respectievelijk verzorgd door Edwin van de Goor en chef kok Gert-Jan Cieremans van Seinpost (16 punten GaultMillau), en Luc Kusters van Restaurant Bolenius (16 punten GaultMillau).
En last but not least Thomas d’Hooghe van Restaurant ’t Hemelrijk in Hulst,
een talent in opkomst. Hij bereidt gerechtjes bij betaalbare, aangename, doordrinkbare wijnen.