Finale 2e Grand Concours Bollinger

Chefs en sommeliers van diverse vooraanstaande restaurants namen het afgelopen najaar deel aan de voorrondes van het Grand Concours Bollinger. De vorige editie van de prestigieuze tweejaarlijkse wijn-spijscompetitie werd gewonnen door het team van De Librije. Welk restaurant gaat dit jaar met de hoogste eer strijken? Ook deze keer gaat het om het creëren van twee combinaties: een voorgerecht met Champagne Bollinger Rosé en een hoofdgerecht met Champagne Bollinger PN VZ16. Een professionele jury beoordeelt op de eerste dag van Wine Professional de prestaties van de finaleteams.

Finale Wines of Germany Gastro Cup

Elke serieuze wijnkaart bevat een aantal Duitse wijnen en veel sommeliers maken bij het samenstellen van wijnarrangementen goed gebruik van de diversiteit die dit wijnland te bieden heeft. Om die veelzijdigheid en de brede inzetbaarheid van Duitse wijnen extra in het zonnetje te zetten organiseert The Wine & Food Association in samenwerking met het Informatiebureau voor Duitse Wijn een competitie geheel gewijd aan Duitse wijnen. Tijdens Wine Professional worden de finalewijnen per categorie gepresenteerd en worden de winnende importeurs gehuldigd. Een toonaangevende chef bereidt bij twee topwijnen een verrassend gerechtje.

Finale Wine Challenge 2022

Wijnexposanten van Wine Professional gaan jaarlijks de uitdaging aan en sturen hun favoriete vier beurswijnen (2 wit / 2 rood) in. De criteria zijn eenvoudig: breed inzetbare gastronomische wijnen met voldoende typiciteit en een aantrekkelijk prijskaartje (tot 15 euro horecaprijs). Op 10 januari worden de mooiste inzendingen gepresenteerd en de twee winnaars in het zonnetje gezet.

Proefschrift Restaurant Awards 2022

Zoals ieder jaar kent Proefschrift een aantal Restaurant Awards toe. Vanwege de uitzonderlijke (corona-)omstandigheden zijn dat er minder dan in een normaal jaar. Toch hebben al die restaurants alles op alles gezet om er het beste van te maken en vaak om überhaupt te overleven in deze crisis. Om al die gemotiveerde en gepassioneerde professionals een hart onder de riem te steken heeft Proefschrift toch besloten een aantal Awards uit te reiken. Ook presenteert Proefschrift de jaarlijkse Diamond Ranking, met de 100+ beste restaurants van ons land. Meer informatie over het volledige beursprogramma volgt binnenkort op deze site.