Programma (wijzigingen voorbehouden)

Maandag 13 januari

12.00 – 13.00
Wijnen van de Horecava: gevarieerde dwarsdoorsnede afkomstig van wijnimporteurs op de Horecava

13.30 – 14.30
Trends: wijnen uit exotische landen (Azerbeidzjan, Kazachstan, Georgië, Armenië)

15.00 – 16.00
Wijn & kaas – Talloze jonge restaurantprofessionals weten hun gasten te verrassen met creatieve en smaakvolle combinaties. Het kaasplankje leeft, zo bleek wel uit de grote belangstelling voor de onlangs gehouden verkiezing van de Proefschrift Fromager van het Jaar.

16.30 – 17.30
n.t.b.

Dinsdag 14 januari

12.00 – 13.00
Trends: Orange Wines – Witte wijnen gemaakt op de manier van rode wijnen: de schillen gisten mee, zodat de wijn meer kleur, structuur en diepgang krijgt. Geproefd wordt een selectie van de wijnen die op Wine Professional worden gepresenteerd (o.a. uit Slovenië, Kroatië en Italië).

13.30 – 14.30
Scala aan Italiaanse wijnen, m.m.v. A Taste of Italy

15.00 – 16.00
Duitse wijnen voor de horeca, met medewerking van verschillende producenten (i.s.m. Informatiebureau voor Duitse Wijn). Duitse wijnen hebben de laatste jaren een ware renaissance doorgemaakt en nemen inmiddels een plaats in op elke serieuze wijnkaart.

16.30 – 17.30
Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie: toegankelijke wijnen voor café, eetcafé/brasserie en middenklasse restaurant. Een selectie van de finalewijnen wordt geproefd.

Woensdag 15 januari

12.00 – 13.00
Trends: Cool Climate Wines – In verband met de klimaatverandering zoeken steeds meer wijnproducenten koelere streken op om hun druiven te telen. Enkele fraaie resultaten worden geproefd.

13.30 – 14.30
Spätburgunder-paradijs de Ahr: Duitse pinot noir op zijn best. Van de 13 wijnmakers die aanwezig zijn op Wine Professional wordt een selectie wijnen geproefd.

15.00 – 16.00
Duitse wijnen voor de horeca, met medewerking van verschillende producenten (i.s.m. Informatiebureau voor Duitse Wijn). Duitse wijnen hebben de laatste jaren een ware renaissance doorgemaakt en nemen inmiddels een plaats in op elke serieuze wijnkaart.

16.30 – 17.30
Wijnen van de Horecava: gevarieerde dwarsdoorsnede afkomstig van wijnimporteurs op de Horecava

Donderdag 16 januari

12.00 – 13.00
Nieuwe wereld versus Oude wereld: verschillen in stijl, smaak en inzetbaarheid tussen wijn uit de klassieke Europese wijnlanden en die uit ‘moderne’ landen als de VS, Australië, Chili, enz.

13.30 – 14.30
Vinos de Jerez: ontdek de bijzondere en verrassend goed inzetbare geuren en smaken van fino, manzanilla, amontillado, oloroso, px en cream

15.00 – 16.00
Parels van de beurs: selectie verrassende wijnen van Wine Professional

16.30 – 17.30
Afsluitende proeverij met gevarieerde wijnselectie