Met de start van het nieuwe jaar is het weer bijna tijd voor de Wine Professional 2020. Dit jaar geeft niemand minder dan Cees van Casteren MW een speciale workshop. Op dinsdag 14 januari vindt er om 13:00 uur een blinde proeverij met de prachtige wijnen van Ribera del Duero plaats. Hier maken de vier beste fijnproevers kans op een unieke prijs: een reis naar Ribera del Duero samen met Cees van Casteren MW. Tijdens de reis gaan zij aan de slag met proeven om gezamenlijk de lijst der lijsten van Ribera del Duero samen te stellen.

Met de organisatie van een blinde proeverij onder de begeleiding van niemand minder dan Cees van Casteren MW krijgen de beste sommeliers de kans om met elkaar de strijd aan te gaan door 10 wijnen blind te proeven en beoordelen. Tijdens de beoordeling wordt er gelet op de proef technische basis en de communicatieve vaardigheden. Cees van Casteren MW maakt aan de hand van deze beoordeling een selectie van de vier beste sommeliers. De winnaars worden uitgenodigd om samen met Cees van Casteren MW op de unieke trip naar Ribera del Duero te gaan, om samen verder te proeven en verschillende top 20 lijsten samen te stellen van de beste wijnen van Ribera del Duero.

Dit spektakel vindt plaats op dinsdag 14 januari van 13:00 – 14:00 uur op de Wine Professional. Wil je hier aan deelnemen? Meld je dan vóór 7 januari aan bij Freddi via freddi@pitchpr.nl.

Over Ribera del Duero 
Ribera del Duero, wat letterlijk oever aan de Duero (een rivier in Noord Spanje) betekent, is een van de meest bekende Spaanse wijngebieden met een hoge reputatie. Het wijnbouwgebied bestaat uit ongeveer 23.200 hectare, heeft 315 wijnbedrijven, 8.148 druiventelers en is te vinden in het hart van Noord Spanje, 120 kilometer boven Madrid. De wijngaarden liggen op 700 tot 1.000 meter boven de zeespiegel, er heerst daarom een extreem klimaat met zeer hete zomers en ijskoude winters. Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is enorm. Hierdoor ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. In 2012 is de regio verkozen tot beste wijnregio van het jaar. De wijnen uit de DO Ribera del Duero onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit en beperkte productie. De wens om uit te blinken, de ervaring en creatieve houding in combinatie met toewijding, traditie en talent van de wijnproducenten, maken de wijnen uit Ribera del Duero uniek. www.riberadeldeuro.es