In deze update aandacht voor enkele hoofdthema’s van de 21e editie van Wine Professional, 9-11 januari in de RAI Amsterdam.

Veelzijdig Portugal

De veelzijdigheid van het wijnland Portugal is inmiddels algemeen bekend. Het kleine wijnland biedt een indrukwekkende diversiteit aan druivenrassen, terroirs, microklimaten en wijnstijlen. De alom bekende internationale druivenrassen treden er minder vaak op de voorgrond en dat maakt dat Portugese wijnen meestal een uniek eigen karakter bezitten. Ideaal voor wijnarrangementen en bijzonder inspirerend voor chefs die ‘vanuit de wijn’ of ‘naar de wijn toe’ koken. Op Wine Professional zijn naast drie echte Portugal-specialisten (Horizon Wines, André Kerstens, Portugal Wijn Import) nog meer importeurs aanwezig met interessante Portugese wijnen in hun assortiment. Drie proeverijen onderstrepen de diversiteit van dit inspirerende wijnland.

Topselectie Vins Nature

De tijd dat natuurwijnen soms wat onberekenbaar waren, onderlinge flesverschillen tot teleurstellingen konden leiden, en geuren en smaken niet altijd zo aantrekkelijk waren als je zou wensen, liggen achter ons. Net als biologische en biodynamische wijnen wijzen vins nature de weg naar een gezondere, duurzame, klimaatvriendelijke toekomst. En ze zijn dan ook niet meer weg te denken van de wijnkaarten van vele eigentijdse restaurants. Op Wine Professional 2023 presenteren de teams van Zuiver Wijnen en Troppo Giovane de mooiste voorbeelden van gastronomisch inzetbare vins nature.

Ruim baan voor klassieke wijnen

Chardonnay uit Bourgogne, tempranillo uit Rioja, riesling uit de Mosel of Alsace, cabernet sauvignon uit Bordeaux, nebbiolo uit Piemonte: klassieke wijnen vormen de ruggengraat van de meeste wijnkaarten. Herkenbaarheid speelt van oudsher een belangrijke rol bij het genieten van wijn en spijs. Daarom doen traditionele combinaties van druif en terroir het altijd goed aan tafel. Vertrouwde, authentieke geuren en smaken vereenvoudigen de inzetbaarheid. Structuur, diepgang, rijping, elegantie en harmonie van de wijnen verrijken de gerechten waarbij ze geschonken worden. Geen wonder dat er op de beursvloer van Wine Professional 2023 weer veel exposanten te vinden zijn met fraaie klassieke wijnen in hun assortiment.

Deelnemen aan Wine Professional als exposant

Nieuwe geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden via js.vanlissum@thewinesite.nl. Op dit moment zijn wij bezig met het indelen van de programma’s, plattegrond etc. Na goedkeuring van de brandweer maken wij de plattegrond en standnummers bekend. Meer info over exposanten en programma’s vindt u op deze site, proefschrift.nl en op onze social media.

Bezoekersregistratie

De bezoekersregistratie gaat een dezer dagen vas start. De organisatie nodigt zelf bezoekers uit die werkzaam zijn in de gastronomie. Meer informatie via k.vanlissum@thewinesite.nl

Heeft u verder nog vragen?

Vraag dan informatie aan via js.vanlissum@thewinesite.nl of stuur een whatsapp berichtje naar 06 21 36 7870. U wordt dan z.s.m. teruggebeld.

Voor actuele informatie kunt u naast deze site terecht op proefschrift.nl en op onze social media (de links staan bovenaan deze website). Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.