De feestelijke opening van de 21e editie van de vakbeurs Wine Professional vindt op zondag 8 januari plaats in de sfeervolle Raadzaal van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.
Na een inleiding door Jan-Sebastian van Lissum spreekt Peter van Houtert namens de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren en verricht de ambassadeur van Frankrijk, Z.E. de heer François Alabrune, de officiële opening van Wine Professional. Zoals gebruikelijk volgt daarop de uitreiking van de Wine Professional Diamond Awards, die jaarlijks worden toegekend aan personen of instanties/bedrijven die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt met betrekking tot de Nederlandse gastronomie. Ook zijn er onderscheidingen voor de Proefschrift Caféwijnen van het Jaar en winnaars van de Wine Challenge, waarvoor de exposanten hun favoriete beurswijnen hebben ingestuurd. Last but not least worden enkele restaurantprofessionals onderscheiden met Proefschrift Restaurant Awards.
Bij dit alles kunnen de circa 100 genodigden genieten van een bijpassend hapje en drankje. Champagne Bollinger wordt verzorgd door importeur Verbunt Verlinden en Anfors Imperial verzorgt de stille wijnen. Kaas is afkomstig van de specialisten van Kaasfort Amsterdam, terwijl Anglo Dutch Meats eersteklas wagyu-vlees levert.
oriole
bridges

Speciale Wine Professional menu’s

Gedurende de beursdagen en de zondag die daaraan vooraf gaat kunnen exposanten en bezoekers terecht bij de restaurants Oriole en Bridges voor speciale Wine Professional lunch- en dinermenu’s:

Oriole Wine Professional Experience 8 t/m 12 januari
Oriole Wine Professional Experience 8 t/m 12 januari
3 Gangen Bib Gourmand menu inclusief aperitief, tafel water & koffie / thee voor € 50.- per persoon. (lunch & diner). Reserveren.

Bridges Wine Professional Experience 8, 9 & 12 januari
6 Gangen Menu du Chef inclusief aperitief, tafel water & koffie / thee voor € 100.- per persoon. (diner) Reserveren.

Deelnemen aan Wine Professional als exposant

Nieuwe geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden via js.vanlissum@thewinesite.nl. Op dit moment zijn wij bezig met het indelen van de programma’s, plattegrond etc. Na goedkeuring van de brandweer maken wij de plattegrond en standnummers bekend. Meer info over exposanten en programma’s vindt u op deze site, proefschrift.nl en op onze social media.

Bezoekersregistratie

De bezoekersregistratie gaat een dezer dagen van start. De organisatie nodigt zelf bezoekers uit die werkzaam zijn in de gastronomie. Meer informatie via k.vanlissum@thewinesite.nl

Heeft u verder nog vragen?

Vraag dan informatie aan via js.vanlissum@thewinesite.nl of stuur een whatsapp berichtje naar 06 21 36 7870. U wordt dan z.s.m. teruggebeld.

Voor actuele informatie kunt u naast deze site terecht op proefschrift.nl en op onze social media (de links staan bovenaan deze website). Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.