Maandag 28 februari nam een geselecteerde groep talentvolle wijnproevers deel aan een spannende eerste ronde van de beroemde blindproeverij Grand Prix Saint-Hubert Prestige. De wedstrijd vond plaats bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam.
bollinger gerecht
Ter gelegenheid van 20 jaar Wine Professional organiseerde The Wine & Food Association een nieuwe ‘Prestige’-editie van de competitie waaraan maximaal tien getalenteerde jonge proevers (wijnhandel, pers, sommeliers) mee konden doen. In totaal worden drie wijnen geproefd. Tijdens de eerste ronde waren dat een witte en een rode wijn. Bij de tweede ronde, maandag 7 maart tijdens de Wine Professional Jubileumspecial, staat een champagne centraal.
Opdracht voor de kandidaten is per wijn de perfecte, zo compleet mogelijke proefnotitie te schrijven: wat zie je, wat ruik je, wat proef je, wat ervaar je bij het proeven van de wijn. Deze proefnotities worden vergeleken met de notities gemaakt door een doorgewinterde, professionele jury en zo wordt bepaald wie van de proevers de wijnen het best omschrijft. Kortom: de ultieme uitdaging voor de echte fijnproever!
bollinger 2