Wine Professional 2014: Focus op brede doelgroep, selectief aan de poort, extra aandacht voor kleinere (wijn)importeurs

Voor veel sectoren in de (Nederlandse) economie zijn het nog steeds uitdagende tijden. Dat geldt ook voor de (top)horeca, importeurs en vakhandel. Om die reden verbreedt Wine Professional 2014 haar doelgroep verder, zonder daarbij de ‘selectie aan de poort’ en daarmee gepaard gaande kwaliteit van de bezoekers (professionals en ‘decision makers’) uit het oog te verliezen. Dat geldt natuurlijk zeker ook voor het aanbod en assortiment op de beursvloer zelf. Zo zal er wederom een speciale openstelling voor de wijnvakhandel zijn en keert het vorig jaar geïntroduceerde speciale derde Wijntheater terug in een andere vorm die nog meer aansluit bij de wensen van exposanten.

Wine Professional 2014 ook toegankelijk voor kleinere (wijn)importeurs

Jong of kleine ondernemers komen vaak vol passie met nieuwe en gedurfde producten en innovaties. Dit geeft een interessante en spannende aanvulling op het assortiment op de beursvloer. Voor hen zijn de huidige aangeboden stands en ‘boots’ te hoog gegrepen. Daarom wil de organisatie het voor kleinere (wijn)importeurs qua kosten laagdrempeliger maken om naar rato van de grootte van hun bedrijf mee te doen aan Wine Professional 2014. Om die reden zal er voor Wine Professional een speciale ruimte worden aangewezen zodat zij toch kunnen meedoen aan de beurs. Op deze wijze willen wij hen ‘een springplank’ bieden om toch mee te kunnen liften op de potentie aan bezoekers van Wine Professional 2014. De organisatie meent dat het goed zou zijn om het bezoekende publiek naast het vertrouwde aanbod ook met de nieuwe stijlen en vondsten van juist deze ‘kleine’ importeurs, in contact te brengen en te laten proeven. Daarvan profiteren alle exposanten en bezoekers.

Betaalbaarheid en een goede prijs/kwaliteitverhouding

Op Wine Professional 2014 staan betaalbaarheid en een goede prijs/kwaliteitsverhouding centraal. Want naast de wijnen uit het midden- en topsegment die op Wine Professional 2014 te vinden zullen zijn, wil de organisatie deze editie speciale aandacht voor juist deze categorie breder inzetbare wijnen. Te meer ook omdat daar in deze tijden nu eenmaal veel behoefte aan is.

Exposanten

Op Wine Professional 2014 zullen bijna honderd klassieke, trendsettende en innovatieve exposanten u graag hun assortiment met de mooiste wijnen, spirits en beste culinaire producten laten proeven en ervaren. Naast de vertrouwde stands zult u ook verschillende nieuwkomers kunnen bezoeken. Tezamen presenteren zij wederom duizenden verschillende wijnen, champagne, sake, port en sherry maar ook een grote verscheidenheid aan diverse soorten vis en vlees, charcuterie, water, olijfolie, kaviaar, brood, kazen, koffie, patisserie, zilverwerk, serviezen, tafellinnen, koksbuizen, culinaire boeken, glaswerk en decanteerkaraffen. Met producten uit tientallen landen is Wine Professional 2014 wederom zeer internationaal georiënteerd.

Masterclasses en kooktheaters

Natuurlijk blijven de traditionele masterclasses met wijn/spijs combinaties door gerenommeerde Chefs en interactieve masterclasses, educatieve programma’s en workshops plaatsvinden in het GaultMillau-Theater en het Forum Gastronomicum-Theater. Ook hier zal Wine Professional 2014 een krachtiger integratie van de exposanten op de beursvloer presenteren en minder aandacht voor uitsluitend de niche aan exclusieve wijnen geven.

Mobiel proeven

Dit jaar zal ‘mobiel proeven’ wederom plaatsvinden. Exposanten kondigen van te voren in de beurscatalogus speciale tijdstippen aan om op hun stand geïnteresseerde bezoekers extra uitleg te geven over hun assortiment en dit aan u te laten proeven. Hierdoor staan ook de kleinere exposanten en diverse ‘parels op de beurs’ die anders wellicht onderbelicht blijven extra in het zonnetje.

Bezoekersregistratie

Zoals elk jaar is bezoek aan Wine Professional alleen mogelijk indien u van The Wine & Food Association een persoonlijke invitatie ontvangt. Ook exposanten kunnen hun relaties inviteren. Let op: de invitaties zullen vanaf eind november/begin december worden verstuurd. Pas vanaf dat moment kunt u zich op www.wine-professional.nl registreren. Kaarten zijn alleen geldig voor of op maandag, of op dinsdag, of op woensdag. Kijkt u dus s.v.p. goed op uw kaart voor welke dag u uitgenodigd bent en registreert u zich voor die dag.  De bezoekersspreiding over deze drie dagen is op verzoek van de exposanten die hierdoor tijdens uw bezoek voldoende tijd aan u kunnen besteden. Indien u geen invitatie ontvangt kunt u Wine Professional alsnog bezoeken mits u aan enige voorwaarden voldoet. Meer informatie hierover: www.wine-professional.nl. De opening van de inschrijvingen zullen worden aangekondigd in een aparte digitale nieuwsbrief. Voor de nieuwsbrief kunt u zich aanmelden op www.wine-professional.nl of via www.thewinesite.nl (zie rechterkolom).

Wij wensen u veel inspiratie op Wine Professional 2014!