Wine Professional 2016 biedt drie dagen boordevol masterclasses en wijn-spijssessies, met medewerking van bijzondere gasten uit het buitenland, vele topchefs en natuurlijk met de mooiste wijnen.

Hieronder treft u per dag de programma’s aan per theater (wijzigingen voorbehouden).

Maandag 11 januari 2016

09:00 uur – 11:00 uur
Start Up voor de standhouders
Buscaglione Espresso (stand nummer 402)

Gault&Millau Theater

10.15-11.00 uur
Meesters in Gastronomie

11.30- 12.45 uur
Jef Schuur van Restaurant Bij Jef (17 punten Gault&Millau), Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel (18 punten Gault&Millau) en Soenil Bahadoer van Restaurant De Lindehof (17 punten Gault&Millau) koken gerechten bij de wijnen van Weingut Odinstal. Het wijnproeven is onder leiding van Andreas Odinstal i.s.m. Nadine Mögling (www.vinewine.nl)
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging The Wine & Food Association (stand nummer 319).

13.00-14.00 uur
Léon Mazairac van Restaurant Podium onder de Dom in Utrecht (Beloftvolle chef van het jaar van Gault&Millau 2016 en 16 punten) verzorgt de culinaire omlijsting bij prestigewijnen van Henschke. Proeverij top rode wijnen uit Australië o.l.v. van Johan Henschke. Importeur Wijnimport J.Bart.
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging The Wine & Food Association (stand nummer 319).

14.15-15.15 uur
Richard van Oostenbrugge van Restaurant Bord’eau (18,5 punten Gault&Millau) kookt gerechten bij grote witte Bourgogne wijnen van Domaine Paul Pernot. Proeverij i.s.m. importeur Vendanges Grand Vins.
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging The Wine & Food Association (stand nummer 319).

15.30-16.30 uur
Michel van der Kroft van Restaurant ’t Nonnetje uit Harderwijk (Chef van het jaar van Gault&Millau 2016 en 17 punten) verzorgt de culinaire omlijsting bij wijnen van Dirk van der Niepoort die ook de proeverij zal begeleiden i.s.m. wijnimporteur Ovino.
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

16.45-17.45 uur
Wil Demandt van Restaurant Bordewijk (16 punten Gault&Millau) kookt gerechten bij Villanyi Franc wijnen (Cabernet franc uit Hongarije). De proeverij van 12 Villanyi Franc wijnen is onder leiding van Györffy Zoltán en Andras Horkay. Een absolute wereldprimeur, de eerste keer buiten Hongarije! Selectie uit bijna 40 wijnen.
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

Forum Gastronomicum Theater

11.45-12.45 uur
Openingstasting met Jeunes Restaurateurs d’Europe: Marko Karelse van Villa la Ruche (16 punten Gault&Millau) maakt gerechten bij finalewijnen van het 27e Proefschrift Wijnconcours.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

13.00-14.00 uur
Hans Snijders en Gilbert von Berg van Château Neercanne (16 punten Gault&Millau) verzorgen de culinaire omlijsting bij ‘’wildwijnen’’ van Vojacek Wijnen.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

14.15-15.15 uur
Edwin Vinke van Restaurant de Kromme Watergang (18,5 punten Gault&Millau) zal gerechten combineren met producten van Nestlé Nespresso.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

15.30-16.30 uur
Brunello di Montalcino proeverij door Fred Nijhuis.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

16.45-17.45 uur
Giel Kaagman en Bram Kortekaas van Restaurant Kaagman- Kortekaas maken wijn-spijscombinaties met rode en witte wijn van Benvenuti uit Kroatië (Istrië). Ook finalewijnen van het 27e Proefschrift Wijnconcours uit Griekenland, Servië en Kroatië staan op de proeftafel. De gebroeders Benvenuti zijn hierbij zelf aanwezig.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

Programma Proefschrift Wijntheater

09.45- 11.45 uur
Exclusieve proeverij voor Leden van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) die werkzaam zijn in de horeca.
Thema: Bordeauxblends wereldwijd
Deelname is mogelijk op uitnodiging van het NGS.

12.00-12.45 uur
Jacobus Boelen ontvangst JRE- leden
(stand nummer 432)

13.00 uur
Educatief programma Royal Leerdam door registervinologe Barbara Verbeek

14.00 uur
Vin Nature i.s.m. importeur Dhaufine.nl
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende exposant (stand nummer 220)

15.00 uur
Blaufränkisch o.l.v. Dorli Muhr met ‘’Spitzerberg’’ uit Oostenrijk i.s.m. Ovino met als thema ‘Youth is a weakness that goes away by itself’
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende exposant (stand nummer 102)

16.00 uur
Armenië
Wijnmagazine Proefschrift bezocht eind vorig jaar Armenie. Hieruit werden contacten gelegd met een paar bijzondere Armeense wijnproducenten, zoals Zorah en Trinity.
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende exposant (stand nummer 142)

17.00 uur
Texavino
Presentatie Bulgaarse wijnen door wijnimporteur Texavino (stand nummer 104)

Programma Alles over Wijn Theater inspired by Wine Professional op Horecava

12.30 uur
Importeur: Singelier Wines BV met deelname van buitenlandse producenten

13.30 uur
Prijsuitreiking Proefschrift Nationale Huiswijn-/Open Wijncompetitie 2016 door Jan van Lissum m.m.v enkele panelleden

15.00 uur:
Importeur: Proeverij met wijnen van standhouders van Alles over Wijn

16.00 uur:
Thema: Proeverij met wijnen van standhouders van Alles over Wijn

Dinsdag 12 januari 2016

Start Up voor de standhouders
Buscaglione Espresso (stand nummer 402)

Gault&Millau Theater

11.45-12.45 uur
Luc Kusters van Restaurant Bolenius (16 punten Gault&Millau) verzorgt de culinaire invulling bij biodynamische wijnen. De proeverij is i.s.m. Dhaufine.nl
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

13.00-14.00 uur
Jonathan Zandbergen van Restaurant Hotel Merlet (16 punten Gault&Millau) bereidt gerechten bij wijnen van Domaine Joguet van Wijnkoperij Okhuysen. De proeverij is onder leiding van Anne Charlotte Genet (eigenaresse van dit domein).
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

14.15-15.15 uur
Menno Post van Restaurant de Bokkedoorns (17,5 punten Gault&Millau) kookt gerechten bij rode top Bourgogne wijnen i.s.m. Vendanges Grand Vins.
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging The Wine & Food Association (stand nummer 319).

15.30-16.30 uur
Xiao Han Ji van Restaurant HanTing Cuisine (16 punten Gault&Millau) gaat gerechten combineren met Duitse Sylvaner. Romana Echensperger (MW) begeleidt dit thema.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

16.45- 17.45 uur
Wijnproeverij met wijnen van de Douro Boys in aanwezigheid van de producenten.
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

Forum Gastronomicum Theater

11.45-12.45 uur
Jeunes Restaurateurs d’Europe lid Jeroen Sportel van Restaurant Vive la Vie (13 punten Gault&Millau) maakt gerechten bij wijnen van het 27e Proefschrift Wijnconcours.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

13.00-14.00 uur
Willem Schaafsma van Restaurant Eindeloos (Gault&Millau 2106 Duurzaam restaurant van het jaar, 15 punten ) kookt gerechten bij een selectie Hongaarse wijnen van Miranda Beems Wine Import.
Tevens worden Hongaarse wijnen van Sauter Wijnen en Imperial Wijnkoperij geschonken.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

14.15-15.15 uur
Laurent Smallegange van Restaurant Spetters (16 punten Gault&Millau) zal gerechten combineren met producten van Nespresso.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

15.30-16.30 uur
Thomas d’Hooghe van Hemelrijk Restaurant (16 punten Gault&Millau) kookt met frisse slanke witte wijnen van het 27e Proefschrift Wijnconcours met o.a. wijnen van Heisterkamp Wijnkopers, Winterberg Wijnen en Imperial Wijnkoperij.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

16.45-17.45 uur
Chef Evgeny Vikentev van Restaurant Hamlet & Jacks uit St. Petersburg, Rusland en Kirill Burlutskiy van het St. Petersburgse opleidingsinstituut voor sommeliers, WineJet, zullen New Russian Cuisine presenteren.

Programma Proefschrift Wijntheater

12.00-12.45 uur
Sommelierwijnen presentatie door de volgende importeurs: Lekker Sapje, Wijnhoeve Matton, Asian Wines, la Vie le Vin, Vino & Vetro en ESAR wijnen.
Damaro en De Geluksdruif zijn beide niet aanwezig op Wine Professional 2016.

13.00 uur
WSET
Antony Moss (MW) presenteert een introductie van sakes met voorbeelden van traditionele stijlen en recente innovaties. De sakes zijn geselecteerd uit verschillende gebieden verspreid over Japan, om de verschillende regionale stijlen goed te kunnen laten proeven. Moss is Director of Strategic Planning van de ‘Wine and Spirit Education Trust’ (WSET). Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van WSET (stand nummer 500)

14.00 uur
Educatief programma Royal Leerdam door registervinologe Barbara Verbeek

15.00 uur
Australië door Roderick Ros en John Schell.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

16.00 uur
Chili door Ad Bibendum
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende exposant (stand nummer 122)

17.00 uur
Opkomst van Duitse Sparkling wijnen door Romana Echensperger (MW)

Programma Alles over Wijn Theater inspired by Wine Professional op Horecava

12.30 uur:
Thema: Proeverij met wijnen van standhouders van Alles over Wijn

13.30 uur:
Importeur: Singelier Wines BV met deelname van buitenlandse producenten

15.00 uur:
Importeur: Wijnimport J. Bart met verrassende wijnselectie

16.00 uur:
Importeur: Proeverij met wijnen van standhouders van Alles over Wijn

Woensdag 13 januari 2016

Start Up voor de standhouders
Buscaglione Espresso (stand nummer 402)

Gault&Millau Theater

11.45-12.45 uur
Degustatie van Priorat wijnen met onder andere meerdere jaargangen van Clos Martinet. Importeur Ad Bibendum
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 122).

13.00-14.00 uur
Restaurant SchultenHues (17 punten Gault&Millau) maakt gerechten bij champagne van Piper-Heidsieck (importeur is Maxxium Nederland).
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

14.15-15.15 uur
Joris Bijdendijk van RIJKS (16 punten Gault&Millau) kookt gerechten bij een top selectie finalewijnen van het 27e Proefschrift Wijnconcours, Jan van Lissum zijn favoriete wijnkeuzes.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

15.30-16.30 uur
Wijnproeverij met wijnen van Domaine Charles Joguet uit Chinon (importeur Wijnkoperij Okhuysen) onder leiding van Anne-Charlotte Genet (eigenaresse van dit domein).
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

16.45-17.45 uur
Ruben Dekker, Joop Braakhekke en Erwin Walthaus van Restaurant Le Garage (14 punten Gault&Millau) sluiten traditiegetrouw de 14e editie van Wine Professional feestelijk af.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

Forum Gastronomicum Theater

11.45-12.45 uur
Jeunes Restaurateurs d’Europe lid Bert Stomphorst van Restaurant The Hunting Lodge (12 punten Gault&Milau) en Joris Kerkhofs van Restaurant La Folie (13 punten Gault&Millau) koken bij wijnen van het 27e Proefschrift Wijnconcours.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

12.30-13.30 uur
Fred Mustert van Restaurant Fred (16 punten Gault&Millau) zal gerechten combineren met producten van Nestlé Nespresso.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

13.45-14.45 uur
Amir Naor van restaurant Allegra Boutique Hotel Jeruzalem, Israël, kookt met wijnen uit Israël van importeur Cathy’s Taste. Tevens proeverij met wijnen uit Azerbeidzjan, Armenië en Libanon.
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

15.30-16.30 uur
Selectie Villanyi Franc wijnen (Cabernet franc uit Hongarije). De proeverij van 12 Villanyi Franc wijnen is onder leiding van Györffy Zoltán en Andras Horkay. Een absolute wereldprimeur, de eerste keer buiten Hongarije! Selectie uit bijna 40 wijnen.
Deelname is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

16.45-17.45 uur
“Vinos de Jerez podium” met sherry’s van onder andere Fernando del Rey (importeur Horizon Wines), Valdespino (importeur Jacobus Boelen) en de nieuwe wave van Sanchez Romate (importeur Wijnimport J. Bart). De proeverij staat onder leiding van Jan van Lissum en Ignacio Lopez de Carrizosa (directeur van Valdespino).
Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319)

Programma Proefschrift Wijntheater

12.00 uur
De Eenhoorn Thee i.s.m. Bourgondisch Lifestyle
Thee-kaasproeverij
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende exposant (stand nummers 248 en 116)

13.00 uur
Educatief programma Royal Leerdam door registervinologe Barbara Verbeek

14.00 uur
Nestlé Nespresso door Edwin Raben
Interesse in dit programma? Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

15.00 uur
Gramona en Capcanes door Ibert van der Waal MV van Wijnimport J.Bart
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende exposant (stand nummer 144)

16.00 uur
Cavad’ or
Daniel Schuringa heeft verschillende van zijn producenten uitgenodigd om in zijn stand uitleg te geven over hun producten. In dit programma kunt u nader kennis met hem maken. Programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319) of naar de stand van de exposant (stand nummer 502).

17.00 uur
Amarone door Fred Nijhuis
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de stand van de organiserende exposant en/of programma bijwonen? Ga voor meer informatie naar de stand van The Wine & Food Association (stand nummer 319).

Programma Alles over Wijn Theater inspired by Wine Professional op Horecava

12.30 uur:
Thema: Proefschrift Nationale Huiswijn-/Open Wijncompetitie 2016 door Jan van Lissum m.m.v enkele panelleden

13.30 uur:
Thema: Wijnimport J. Bart met verrassende wijnselectie

15.00 uur:
Thema: Proeverij met wijnen van standhouders van Alles over Wijn

16.00 uur:
Thema: Proeverij met wijnen van standhouders van Alles over Wijn

Donderdag 14 januari 2016

Programma Alles over Wijn Theater inspired by Wine Professional op Horecava

12.30 uur:
Thema: Proeverij met wijnen van standhouders van Alles over Wijn

13.30 uur:
Thema: Proeverij met The Wine & Food Association

15.00 uur:
Importeur: Walraven Sax met verrassende wijnselectie

16.00 uur:
Thema: Proeverij met wijnen van standhouders van Alles over Wijn