WPWine-Challenge
Van maandag 8 t/m woensdag 10 januari organiseren we de jaarlijkse vakbeurs Wine Professional. In verband daarmee nodigen we de importeurs die op de beursvloer staan graag uit voor drie activiteiten: Wine Challenge, Eyeopeners en de verkiezing Proefschrift Caféwijnen van het Jaar. De verkiezing Caféwijnen van het Jaar is ook open voor importeurs die niet op de beurs staan.

1) Wine Challenge

Wijnexposanten van eerdere beursedities kennen inmiddels de opzet. Stuur ons vier van uw favoriete beurswijnen: 2 wit en 2 rood, alle vier gastronomisch breed inzetbaar en met een horecaprijs van maximaal 15 euro per fles. De twee winnende wijnen worden tijdens de officiële opening van de beurs, op maandag 8 januari in de RAI Amsterdam, bekendgemaakt.

2) Eyeopeners

Net als vorig jaar bieden we wijnexposanten de mogelijkheid om beursbezoekers nu alvast een meer dan goede reden te geven om hun stand te bezoeken: Eyeopeners. Stuur ons een lijstje met (maximaal) 4 verrassende wijnen, nieuwe vondsten, spannende toevoegingen aan uw assortiment die iedere bezoeker aan Wine Professional zou moeten proeven.

  • U bepaalt zelf type wijn of prijssegment
  • Per wijn ontvangen we graag een korte toelichting (max 50 woorden), wat de wijn zo bijzonder/verrassend maakt.
  • We vragen hiervoor alleen een lijstje met (maximaal) 4 wijnen, dus hiervoor geen flessen insturen.

3) Proefschrift Caféwijnen van het Jaar

Cafés, grand cafés en eetcafés die kwaliteitswijn op de kaart hebben staan, hebben bij ons een streepje voor. Nog meer dan bij restaurants gaat het hier om een zo goed mogelijke prijs-kwaliteitverhouding. Een wijnliefhebber die een café bezoekt hoopt te kunnen rekenen op een betaalbaar, toegankelijk, doordrinkbaar glas wijn, dat net iets extra’s te bieden heeft.
Daarom organiseert The Wine & Food Association ook dit jaar verkiezing van de Proefschrift Caféwijnen van het Jaar.
Alle importeurs (dus niet alleen Wine Professional-exposanten) worden uitgenodigd hun ideale Caféwijnen (max. 2 wit en 2 rood – horecaprijs maximaal 7,50 euro) in te sturen. Worden deze wijnen al in één of meer (eet)cafés geschonken, dan graag de namen/plaatsen erbij vermelden. Maar ook wijnen die nog geen huiswijn in een café zijn mogen worden ingezonden.

wp logo

Hoe doet u mee?

Deelname is kosteloos, en het staat Wine Professional-exposanten vrij om aan één, twee of alle drie de activiteiten deel te nemen. Niet-exposanten kunnen deelnemen aan de verkiezing Caféwijnen van het Jaar.
Wijnen kunnen nog worden ingestuurd tot en met 7 december.

Een deelnameformulier kunt u aanvragen bij Kyra van Lissum, via k.vanlissum@thewinesite.nl

Heeft u verder nog vragen over Wine Professional 2024?
Vraag dan informatie aan via js.vanlissum@thewinesite.nl of stuur een whatsapp berichtje naar 06 21 36 7870. U wordt dan z.s.m. teruggebeld.

Voor actuele informatie kunt u naast deze site terecht op proefschrift.nl en op onze social media (de links staan bovenaan deze website). Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.