Dinsdag 22 februari 2022

 

Proefcast 12
Caféwijn van het Jaar

‘Huiswijnen’ kom je voornamelijk nog tegen bij (eet)cafés. Bij de meeste restaurants zijn er open wijnen, arrangementswijnen, wijnen van de maand/het seizoen, en andere varianten voor in de plaats gekomen. Gewoon ‘een glas wit/rood’ of ‘de witte/rode huiswijn’ bestel je eigenlijk alleen nog in een (eet)café. Daarom heeft Proefschrift de verkiezing Caféwijn van het Jaar georganiseerd. In deze podcast praten we over de inzendingen en waar een caféwijn aan moet voldoen.
Uit de meer dan 80 geproefde wijnen, allemaal met een horecaprijs t/m € 5 ex BTW, werden tien wijnen genomineerd voor de titel Caféwijn van het Jaar, vijf wit en vijf rood. Deze zijn te vinden via deze link.

Via Apple

Via Google

Dinsdag 31 mei 2022

 

Proefcast 13
Cas Kratz, hoofdsommelier van Spectrum**, Amsterdam

Jan van Lissum en Hans van de Meeberg praten met Cas Kratz, de hoofdsommelier van Spectrum**. Over de verschillen in werken bij Auberge Jean & Marie en nu bij Spectrum. Hoe uitdagend het werken is met de chef, Sidney Schutte, die de moeilijkste gerechten voor pairing verzint. Hoe Cas de ‘klassieke’ wijnkaart transformeerde naar een uitdagende en onderscheidende wijnkaart, zelfs met natuurwijnen en dat bij een 5-sterrenhotel als het Waldorf Astoria Amsterdam. Hoe ervaren de veelal internationale gasten dit?

Via Apple

Via Google

Donderdag 13 oktober 2022

 

Proefcast 14
Naduah Bronsveld, sommelier van Kaag & Kortekaas, Amsterdam

Jan van Lissum en Hans van de Meeberg praten met Naduah Bronsveld over haar ervaringen als sommelier bij Flore**, het maken van de speciale kleine wijnkaart passend bij de eigenzinnige keuken van Bas van Kranen en over haar motivatie om over te stappen naar Kaagman & Kortekaas.

Via Apple

Via Google

In 2020 en 2021 gepubliceerde podcasts en video’s vindt u hier