Programma Wine Professional 2013 (onder voorbehoud)

Deelname aan programma’s is in een aantal gevallen op uitnodiging van de organisatie en/of importeurs. Informatie beschikbaar bij de vermelde importeurs. Op de dag zelf  is bij de organisatietafel van The Wine & Food Association bekend of er voor de vermelde proeverijen nog plaatsen beschikbaar zijn. Bij deze organisatietafel kunt u zich ook inschrijven voor diverse masterclasses.
Wijzigingen voorbehouden.

Woensdag 9 januari 2013

09:00 uur – 11:00 uur
Buscaglione Espresso Start Up voor standhouders (stand nummer 402 en 100A)

GaultMillau Theater

11:30 uur – 12:30 uur
Art of Taste Series nummer 12: Château Musar
Excellent programma met Château Musar. De volgende wijnen zullen de revue passeren:  Musar Jeune Red 2010, Hochar Père et Fils Red 2007 en Château Musar White 2005 en Château Musar Red 2005. Bijzondere culinaire creaties worden verzorgd door Edwin van de Goor en chef kok Gert-Jan
Cieremans van Seinpost (16 punten GaultMillau) i.s.m. Vinites
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de Wine and Food association stand (stand nummer 430A) en schrijf u in!

12:45 uur – 13:45 uur
Art of Taste Series nummer 13: Thierry Michon
Terroir specialist Thierry Michon geeft een masterclass met zijn bijzonder vitale en energieke wijnen uit de Loire. Zijn wijnen blinken uit in geur- en smaakeigenschappen die een perfecte weerspiegeling vormen van druif, terroir en klimaat i.s.m. Vinites

14:00 uur – 15:00 uur
Art of Taste Series nummer 14: Top Spätburgunder van Weingut Dr. Heger, Weingut Rudolf Fürst en Weingut Huber
Wijnpublicist Albert de Jong presenteert deze proeverij samen met Dr. Joachim Heger. Dr. Heger is voorzitter van VDP-Baden en Winzer des Jahres (GaultMillau Duitsland) i.s.m. deConinck Wines en Imperial Wijnkoperij
Inschrijven voor deze proeverij kan bij stand van The Wine and Food association (stand nummer 430A).

15:15 uur – 16:15 uur
Portugal op topniveau: Casa Ferreirinha onder leiding van eigenaar en wijnmaker Luis Sottomayor
Mooie sessie met als thema jonge versus ontwikkelde wijnen met als hoogtepunt twee jaargangen Barca Velha. Wil Demandt van Restaurant Bordewijk (16 punten GaultMillau) zal tijdens deze sessie de culinaire omlijsting verzorgen.
Inschrijven voor dit programma kan bij de stand van The Wine and Food association (stand nummer 430A).

16:45 uur – 17:45 uur
Afsluiting 11e editie Wine Professional
Onze traditiegetrouwe finale in samenwerking met Restaurant Le Garage ( 14 punten GaultMillau), Joop Braakhekke en Erwin Walthaus. Zij verzorgen tijdens dit programma eigenzinnige wijn-spijs combinaties  i.s.m. Reseidence Wijnen
Programma bijwonen? Deelname is mogelijk door u in te schrijven bij de stand The Wine and Food association (nummer 430A).

Forum Gastronomicum Theater

11:30 uur – 12:30 uur
Vins Nature met Cafe Schiller
‘Vins nature’ zijn trendy, vitaal, levendig, rijk van smaak, hebben hoge zuren en zeer veel lengte. Het programma wordt verzorgd door Florien Kleine Snuverink, eigenaresse van Café Schiller.
Inschrijven voor dit programma kan bij de stand van The Wine and Food association (nummer 430A).

12:45 uur – 13:45 uur
Witte Bourgogne
Enige fraaie Bourgogne wijnen in combinatie met de keuken van Restaurant Wolfslaar (15 punten GaultMillau). SVH Meesterkok Maarten Camps verzorgt hierbij de culinaire omlijsting. Tevens nog enige andere surprises (i.s.m.Wijnkooperij De Lange).
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de Wine and Food association stand (stand nummer 430A) en schrijf u in!

14:00 uur – 15:00 uur
Art of Taste Series nummer 11: Isole e Olena Chianti Classico
Eén van de meest interessante Chianti Classico wijnen. Een bezielende eigenaar: Paolo de Marchi, zal deze proeverij van commentaar voorzien. Pure wijnen, elegante stijl, terug naar de basis, smaken van de toekomst?
Interesse in dit programma? Ga voor meer informatie naar de Wine and Food association stand (stand nummer 430A) en schrijf u in!

15:15 uur – 16:15 uur
Groot talent uit Hulst: Thomas d’Hooghe, Restaurant ‘t Hemelrijk
Thomas d’Hooghe, een talent in opkomst, combineert bij betaalbare, aangename, doordrinkbare wijnen, i.s.m. deConinck Wines en andere importeurs.
Programma bijwonen? Deelname is mogelijk door u in te schrijven bij de stand The Wine and Food association (nummer 430A).

16:45 uur – 17:45 uur
Spaanse verrassingen
Gedurende deze masterclass proeft u Spanje op zijn best. Breed scala aan wijn passeert de revue. Luc Kusters van Restaurant Bolenius (16 punten GaultMillau) verzorgt de gastronomische invulling samen met sommelier Xavier Giessen, i.s.m. Ad Bibendum (België).
Inschrijven voor dit programma kan bij de stand van The Wine and Food association (nummer 430A).

Importeurs Wijntheater

Van 12:15 uur tot 13:15 uur
Chenin Blanc met 5*Platter’s, Zuid-Afrika, gepresenteerd door Michaela Stander van WOSA.

Van 15.45 uur tot 16.45 uur
Chianti Classico proeverij van wijnen van diverse producenten met tekst en uitleg omtrent klimaat, terroir en druivensoort onder leiding van Paolo de Marchi (Isole e Olena).

Programma mobiel proeven

B8 | De Geluksdruif
Zijldijk 5, 2362 AE Warmond
www.geluksdruif.nl

De Geluksdruif heeft op elke van de drie openingsdagen van Wine Professional een andere wijnmaker als gast, die persoonlijk zij/haar wijnen zal presenteren. Inloop en proeven gedurende die hele dag is mogelijk bij standnummer B8.

Javier del Blanco van Pardevalles – uit Valdevimbre, Tierra de León, Spanje.
Uit de opkomende streek Tierra de Leon, tussen Rueda en Bierzo in, worden serieuze, originele en prachtig fruitige wijnen gemaakt van de autochtone druivenrassen Albarin (wit) en Prieto Picudo (rood/rosé). Pardevalles loopt voorop en scoorde meer dan 90 Parker punten bij zowel wit, rood als rosé: een unieke prestatie – zeker gezien de zeer schappelijke prijzen. Vooral de verassende witte Albarin (niet verwant aan Albariño) is een regelrechte ontdekking en behoort tot het mooiste wit wat Spanje te bieden heeft.

302 | Imperial Wijnkoperij
Dolderseweg 79-F, 3734 CD, Den Dolder
T 030-2294658 | www.imperialwijnkoperij.nl

Woensdag 9 januari 2013 van 13:00 uur tot 14:00 uur
Rode wijnen uit Oostenrijkse van lokale druivensoorten (o.a. Zweigelt, St. Laurent).

316 | De WijnEngel
David Blessstraat 5 II , 1073 KZ, Amsterdam
T 020-6718446 | www.dewijnengel.nl

Woensdag 9 januari 2013 van 15:00 tot 16:00 uur
Nebbiolo Proeverij met in de hoofdrol Nebbiolo wijnen van producenten uit Barolo, Barbaresco en Roero, allen uit Piemonte. De producenten zijn:
•    Cavallotto- Barolo
•    Albino Rocca- Barbaresco
•    Giovanni Almondo- Roero

302 | Imperial Wijnkoperij
Dolderseweg 79-F, 3734 CD, Den Dolder
T 030-2294658 | www.imperialwijnkoperij.nl

Woensdag 9 januari 2013 van 16:00 uur tot 17:00 uur
Sloveense wijn: nieuw en spannend.
De wijnen zijn gekoeld in een easycooler: de nieuwe manier van koelen zonder stroom of ijsblokjes. Ook ideaal voor de horeca.